Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: GrietjeWorkshop Zeijen 27 mei 2006.

De geplande workshop in Zeijen dreigde in het water te vallen daar de weersvoorspellingen al dagen lang slecht waren, in allerijl werd daarom door de organiserende club
www.dehondenspecialist.nl naar een ander lokatie gezocht, wat niet mee viel aangezien kort voor sluiting van de inschrijving nog 8 mensen zich aanmelden en het aantal tegen de dertig begon te lopen.
Er werd een schuur gevonden bij een manege, waar het zou kunnen, maar het geluk zat ons mee, de geplande paarden wedstrijd op de manege werd afgelast waardoor wij de beschikking hadden over een manege bak.
Alles was keurig verzorg bij aankomst werden de deelnemers warm verwelkomd met een kop koffie en een presentje, een tasje met inhoud, aangeboden door dierenwinkel Dobey's in Assen
Zodra iedereen er was werd begonnen met de workshop.
Dat was letterlijk een volle “bak”, aangezien er behoorlijk veel aanhang was meegekomen en extra honden waaronder pupjes.
Erg opvallend was het aantal kleine hondjes, in totaal 17 tegenover 12 grote honden, van aller hande rassen, maar de papillons waren wel het meest vertegenwoordigd met een aantal van 8 stuks!

Dus dat betekende starten en los, uitleg zo kort mogelijk houden en mensen zoveel mogelijk persoonlijk begeleiden, aangezien er veel beginnende deelnemers waren.
Chanti was mee om te helpen en die werd wel gelijk goed door de mosterd gehaald.
Sóchtends de basis oefeningen behandeld vervolgens genoten van een heerlijke verzorgde lunch met soep broodjes en allerhande salades in de gezellige kantine, s’middags verder gegaan met nog een aantal oefeningen en de muziek erbij geintegreerd.
Met zo’n grote groep was het wel heel erg leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen beweging en houding aanpaste als de muziek werd veranderd van het ene in het andere ritme.
Aangezien ik vondt dat een groepje gevorderde mensen niet helemaal tot hun recht gekomen waren tijdens de workshop hebben we na afloop om 16.00 uur een pauze in gelast en zijn met een kleine groep door gegaan, aangezien het streven en doel van k9-freestylers is om mensen na een workshop bagage te geven waarmee ze weer verder kunnen ontwikkelen.
Zodoende de choreografie in combinatie met muziek wat dieper behandeld en
bezig geweest met gevorderde oefeningen en wat individueele punten aangepakt waar mensen op vastliepen.
Niks is vervelender dan vast te lopen in de training het demotiveerd en dan wil het allemaal niet meer, even een andere kijk erop en wat tips her en der veranderd die situatie meestal direkt, waardoor je over het “dode” punt heen bent en weer vooruit kan.
Al met al een drukke, lange maar geslaagde dag, persoonlijk was ik erg blij met de deelname van de vele noorderlingen, eindelijk begint ook hier de sport meer interesse te krijgen.
Daarentegen kwamen de deelnemers weer uit alle hoeken en gaten, van Noord Holland tot en metBelgie.