Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Dogdance WK te Dalen 2008


4 en 5 Oktober was dan het WCFO/DTCsport Dogdance WK.
Zoals zo velen zagen we hier erg naar uit en hadden ons routines speciaal voor deze wedstrijd in elkaar gezet en eens extra ons best gedaan. Floris en Mambo waren er klaar voor….of beter gezegd ik was er klaar voor, de hondjes zelf heb ik deze keer bij wijze van experiment de routines niet laten trainen alleen de losse oefeningen die er in zaten, dat maakt het extra spannend aangezien het dan niet zeker is of de timing wel helemaal uit komt, maar ik schijn mijn hondjes aardig te kennen en op beide dagen liepen hun routines dan ook als een trein, we kwamen precies uit waar ik het had gepland, tevens blijf ik door deze methode zelf ook flexibeler voor het geval er iets even anders loopt dan gepland, kan ik daar gemakkelijker op in spelen.
Al met al was ik de eerste dag erg gespannen, ondanks dat ik weet dat dit een negative invloed heeft op de honden kan je er op zo’n moment weinig aan doen….het overkomt je gewoon.
Op dag een was er een WCFO “members only” wedstrijd, dat betekende dat ze in hun klasse promotie punten konden halen. Floris die pas zijn tweede wedstrijd liep starte in de beginners, en deed dit vol overtuiging, waarmee hij een promotiepunt binnen haalde maar tevens ook de eerste plek bemachtigde in deze klas.
Mambo mocht in intermediate starten, ook hij presteerde super goed haalde ook zijn promotiepunt en werd tevens ook eerste in zijn klas. Voor ons dus en superdag het had gewoon niet beter gekund, de kop was er af met een super resultaat.
Dag twee was de wedstrijd voor iedereen toegankelijk , zowel WCFO leden als niet WCFO leden, het aantal inschrijvingen hiervoor lag dan ook behoorlijk hoger. Tevens waren de Beginners en Novice klas en de Intermediate en Advanced klas samen gevoegd.
Deze dag was ik behoorlijk relaxed, de hondjes hadden de dag ervoor al laten zien wat ze in hun mars hadden, dus ik was ook niet van plan om mijn relaxte gevoel te laten bederven door te streven nog beter te presteren en wou als het even kon lukken lekker ontspannen ons ding doen en zien tot in hoeverre dit van invloed was op de honden…of dat nog verschil uitmaakte.
Nou en dat maakte wel degelijk verschil…Floris liep echt de sterren van de hemel, hij kreeg een enorme score van de jury waar ik compleet van ondersteboven was.
Naar mate de dag vorderde en de vermoeidheid bij mij behoorlijk begon toe te slaan, was het nog steeds wachten tot mambo aan de beurt zou zijn. Eindelijk was het bijna zover, mambo en ik stonden klaar tot we bijna op konden zie ik hem ineens naar een raam lopen, en dacht o jee niet nu……hij moest poepen. Dus als de wiedeweerga naar buiten, geledigd en weer naar binnen…en gelukkig optijd.
Op het moment dat we de ring in konden en ons namen werden omgeroepen, had ik net Mambo het commando gegeven wat voor hem betekent dat hij een beloning krijgt, maar we moesten op en ik dacht, laat maar dat krijgt hij straks wel, nou Mambo was het daar helemaal niet mee eens en bleef als een houten plank staan, hij zou en moest eerst zijn beloofde voertje hebben…tjsa geef hem eens ongelijk. Dus ik toch maar weer terug om hem het beloofde voertje te geven in alle haast kon ik de juiste jas zak niet vinden, maar goed toch gevonden en beloond en Mambo kwam als een mak lammetje met me mee.
Hier houd ik dus van een hond met karakter die niet opgeeft, dus ik half in de lach de ring in en dacht ik krijg jou wel weer vriend, als jij vandaag zo brutaal durft te zijn dan durf ik het risico te nemen van jou oefeningen te vragen die je normaal “eng” vindt in de ring.
Dus zo gezegt we begonnen ons routine en vanaf het begin gelijk alles gevraagd wat hij normaliter ontzettend goed kan maar in de ring verpruts, en ja hoor vandaag durfde hij het en deed zijn oefeningen waar hij zelfstandig moet opereren helemaal perfect, en afstand nemen van de baas hij had er deze keer totaal geen problemen mee en vond het nog leuk ook om te doen.
Dus ook deze routine verliep geweldig, jammer genoeg waren de punten die hij hiervoor kreeg minder dan de dag ervoor terwijl hij wel degelijk beter gepresteerd had, maar het mocht bij mij de pret niet drukken ik was super tevreden en helemaal blij dat hij nu eindelijk na twee jaar deze oefeningen te kennen het in de ring ook eens durft te doen, hij was wat er ook gebeurde die dag mijn Kleine grote kampioen, die kwa techniek even een sterk staaltje had laten zien.
De uiteindelijke uitslag was dat Floris ook deze dag in de beginners/novice klas de eerste prijs had verdiend en Mambo in Intermediate/ Advanced een 4e plek had bemachtigd….
Kortom ben super trots op mijn hondjes dat ze zulke prestaties hebben weten neer te zetten.
Het mooiste van alles vondt ik nog het publiek wat telkens uit zijn dak ging na afloop van ons routines, da’s echt genieten.
Petje af voor alle Nederlandse handlers, voor hun sportiviteit, en perfecte houding deze dagen!
Met zijn allen maken we er een mooi feestje van, heb nu al weer zin in de volgende wedstrijd, alleen al om iedereen weer te ontmoeten en deze geweldig leuke sport mee te delen.

Er zijn inmiddels video’s geplaatst van Mambo en Floris hun routine bij Foto’s en Video’s