Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Mijn Dogdance EK


Mijn voorbereiding met de honden voor het EK is in een woord rampzalig te noemen.
Tot veertien dagen voor de wedstrijd nog steeds geen routine voor beide honden, hooguit move’s die ik erin wou konden we trainen.
Het vuur begon me steeds nader aan de schenen te liggen maar ik had domweg gebrek aan tijd, deze vulde zich met organisatorische voorbereidingen en er bleef tekort over voor mijn eigen honden. Waardoor mijn eigen conclusie was dat en organiseren en wedstrijd lopen een zeer slechte combinatie was.

Op een gegeven moment had ik voor Floris een routine op papier, helaas geen tot weinig tijd om het te trainen, dus enige optie was Mp3 speler op het hoofd of in de auto onderweg de routine afspelen en visualiseren en er in hameren zoals ik dacht dat het zou moeten komen.
Kortom tot het moment dat Floris en ik de ring in moesten zijn we er nooit aan toe gekomen de routine compleet te trainen laat staan met muziek te lopen.
Enorm spannend vond ik dat aangezien Floris nu echt afhankelijk was van mijn commando’s en letterlijk moest uitvoeren wat ik vroeg met name de overgangen was waar ik me zorgen over maakte………en tot mijn grote verbazing deed hij dat gewoon!...my god wat een super hond!!!
Het publiek stond op zijn kop, alleen ik wist niet wat ze hadden gezien en kon me eigenlijk niet goed voorstellen hoe het geheel er uit zag, wat toch een beetje een apart gevoel is.
Op de vrijdag behaalde Floris een score van 9.8 op technisch en een 9.87 op Artistiek, waarmee hij tevens de hoogste scores van de wedstrijd met bijbehorende bekers verdiende.

Mambo zijn voor bereidingen waren nog slechter verlopen, hij zat tussen twee routine’s in, ik had nog gedacht zijn oude routine te doen maar helaas was Mambo te zeer in de war van andere aangeleerde oefeningen waardoor hij ook niet meer goed begreep wat ik bedoelde, dus dat ging niet meer lukken.
Zo doende heb ik besloten hem op zaterdag op nieuwe muziek te laten lopen en de routine te improviseren, zodat hij toch nog mee kon doen met dit evenement, Mambo’s kleine koppie vergeet ik nooit meer in de ring die keek me zo verbaasd aan van wat vraag je me nu toch, ondanks dat voerde hij uit wat ik hem vroeg, super trots was ik op hem, maar besloot wel dat ik dit geen twee dagen met hem zou doen aangezien ik bang was dat dat te veel van het goede voor hem zou zijn. Zijn scores vielen me enorm mee een 9.4 en een 9.5 waarmee hij 2e werd in de advanced klas.
Floris daar en tegen, danste deze dag de sterren van de hemel en we werden beloond met de volle bak aan punten dat betekent alleen maar tienen! Een uitslag die zeer sporadisch wordt gegeven.Tevens kreeg hij wederom de beker voor hoogste score van de wedstrijd en als klapper nogmaals twee bekers voor hoogste scores Technisch en Artistiek over de wedstrijd dagen van vrijdag en zaterdag.
Daarvan werd ik sprakeloos en kon het niet bevatten, zelfs nu vindt ik het nog steeds heel onwerkelijk. Hopelijk kan ik nog video’s van ons routine op de kop tikken want helaas heb ik deze zelf niet….kortom het is voor mij nog steeds vaag wat anderen nu hebben gezien.
Een ding weet ik wel heel zeker, Floris is voor mij een heel bijzondere hond we hebben onderling iets wat niets met training te maken heeft maar meer met wederzijds respect, 100% vertrouwen en elkaar accepteren zoals je bent, elk met ons eigen sterke en zwakke punten die we feilloos aan weten te vullen op momenten dat we dat nodig hebben.
Zodra we in de ring staan is er een samenspel of zeg maar Teamwork gaande, beide maken we foutjes maar op een of andere manier kunnen we zo snel op elkaar inspelen waardoor we er ter plaatse een andere mouw aan breien. Wat ik aan reacties achteraf merk is dat we dat ook overbrengen, maar iets is wat je voelt en in mindere mate op beelden terug ziet.

Op zondag dan het uiteindelijke EK, aangezien de vermoeidheid er behoorlijk begon in te hakken en het daardoor moeilijker wordt diepe concentratie op te brengen was het in mijn ogen bijna onmogelijk om drie dagen achter elkaar top te presteren. Tevens komt er een stuk druk bij kijken aangezien veel mensen van Floris en mij weer een top prestatie verwachten na al die tienen de dag ervoor. Ik heb die gedachte uit mijn hoofd proberen te bannen, want Floris is ook maar een hond en ik ben ook maar een mens en nu werd er eigenlijk iets onmogelijks van ons verwacht. Op het moment dat we de soundcheck hadden gehad en de ring uitliepen stootte Floris zijn poot tegen een tafel en ik zag dat het hem pijn deed, gevolg was toen we de ring binnen gingen om de routine uit te voeren hij nog wat ongeconcentreerd was en heen en weer begon te rennen, ik dacht laat hem maar, dan kan het even weg ebben, vervolgens hem gerust gesteld en de routine gestart.
Die start was anders dan normaal maar we gingen gewoon door alsof het zo hoorde na een paar beats waren we weer op het punt waar we behoorden te zijn, en vervolgden ons routine en zo ook deze dag weer een top score van 9.9 op technisch en een 10 op artistiek.
Waarmee Floris
Intermediate kampioen in de Pro Stars werd.
Tevens werd hij met zijn behaalde score ook nog eens Tweede in het totaal klassement van het Europees Kampioenschap.
Kortom super super super prestaties over al deze dagen die ik eigenlijk niet kan bevatten.

Video Floris hier

Video