Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Na maanden van voorbereiding was het zover, Michele Pouliot was in Nederland, om een workshop te geven. We vonden het erg spannend aangezien ons eigen verwachtingen als organisatie, hoog waren.
Voor de vrijdag hadden we een aantal privé lessen geboekt, aangezien we niet konden overzien of we zelf de workshop goed konden volgen ivm organisatorische zaken.
Zelf wisten we toen nog niet goed wat we konden verwachten en wat nu precies handig was aan haar te vragen, uiteindelijk kwam het erop neer dat Michele een hond en handler dus danig goed kan inschatten en gelijk de vinger op de zere plek weet te leggen waardoor een ieder van ons zijn eigen leerpuntjes eruit kon halen, om mee aan de slag te gaan.
Kort erop verschenen de vrijdag namiddag de eerste Belgische deelnemers die voor de workshop bleven overnachten, nadat iedereen had ingecheckt in het hotel, zijn we samen uit eten geweest wat vele lach salvo’s, buikkrampen en spierpijn in de kaken tot gevolg had, kortom het feest was sávonds in volle gang,
De volgende dag starte de Workshop, de rust was weder gekeerd en serieus werd de workshop gevolgd, de manier waarop Michele engels sprak was voor een ieder zeer goed te volgen eigenlijk dusdanig dat je geen eens in de gaten had dat het in het engels verliep. Je merkt bij Michele dat ze jarenlange ervaring met het trainen van honden heeft, en elk detail van de training erg duidelijk kan omschrijven en tevens uitleggen dat wanneer een detail anders verloopt wat daarvan het effect op het uiteindelijke resultaat zal zijn. Op zijn minst kon deze dag verfrissend genoemd worden, met name het bewust worden van trainings foutjes en het effect daarvan werd weer eens goed duidelijk gemaakt, op een dusdanige manier dat je als handler goed kritisch naar jezelf leert kijken en hoe je problemen op kan lossen.
Michele had veel beeld materiaal bij zich om zaken te illustreren.
Wat verder een eye opener was, was het gebruik van platforms, dit lijkt op een target maar als je er met je hond mee aan het werk gaat, merk je dat dit net even krachtiger is, en dat het toepasbaar is bij veel meer oefeningen dan je zou verwachten.
Kortom voor ons was het een zeer geslaagde workshop, met veel gezelligheid en gemoedelijkheid. Persoonlijk zou ik zo weer een workshop willen van Michele, want je merkt gewoon dat ze nog lang niet uitgepraat is en nog veel meer de diepte in kan met uitleg en informatie. Haar kracht is dat ze zaken simpel en begrijpbaar kan uitleggen.


Workshop Michele Pouliot. 25-26 april