Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Mambo heeft een nieuwe bladzijde, aangezien hij nu alweer 6 jaartjes oud is, was een Update wel op zijn plaats.

Zijn oude hoofdpagina is HIER terug te vinden.

Mambo

Super trots ben ik op dit kleine mannetje, inmiddels is hij het eerste kleine hondje in Nederland wat in de hoogste klasse loopt binnen de dogdance sport. Zijn punten halen is hem zeker niet aan komen waaien, mijn ervaring is dat je met een klein hondje toch echt meer werk moet verzetten en laten zien willen ze indruk maken, zeker in de hogere klasses, domweg omdat hun bewegingen minder indrukwekkend zijn of te snel gaan of toeval lijken te zijn, in vergelijking met wanneer een grote hond hetzelfde uit zou voeren. Niet dat ik dat erg vondt , mijn mening was dat Mambo ook zijn tijd nodig had om door de klasses heen te komen en de ervaring echt wel nodig had om ook daadwerkelijk een advanced routine te kunnen laten zien. Wel was het af en toe frustrerend om vast te stellen dat moeilijkheidsgraad niet altijd even goed werd gezien, helemaal wanneer dingen op elkaar leken maar hij telkens naar of vanuit een andere positie een oefening moest inzetten, da’s pas moeilijk voor een hond om uit elkaar te houden, ze zijn dan alleen van commando’s afhankelijk, want een evt signaal is precies gelijk.....maar goed dat lag ook aan mijn eigen keus van oefeningen, soms werken simpeler oefeningen effectiever, alleen daar hou ik dan zelf niet van, als een bepaalde oefening beter op dat stukje muziek past, en het allemaal net wat ingewikkelder maakt gaat toch mijn voorkeur daar naar uit.
Grappige was dan ook dat ik door buitenlanders dikwijls op mijn vingers ben getikt om de moeilijkheids graad naar beneden te halen aangezien het voor velen niet waarneembaar was....kortom klein, 4 kilo wegen, en een bazin hebben die kickt op techniek heeft zo zijn nadelen:-)

Ik had de keus kunnen maken om schattige routines inelkaar te zetten, maar daar heb ik tot nu toe nog niet de inspiratie voor gehad, juist met zo’n klein hondje was de uitdaging voor mij veel groter, om hem hetzelfde en het liefst meer te leren dan een grotere hond, puur om te zien hoe ver zo’n klein koppie alles kan bevatten. Met Mambo ik mazzel gehad hij is super clever begrijpt heel veel en wordt regelmatig, betiteld als mini bordercollie, en zo voelt het voor mij ook hij is mijn miniatuur bordertje.

Nu zal hij die intentie in de ring niet snel oproepen aangezien hij dan halve kracht loopt.
In eigen omgeving is Mambo een heel ander hondje, in de training is hij en klein vuurvretertje wat zich helemaal vastbijt in de oefeningen, maar waarschijnlijk is dat alleen voor mij alleen weggelegt om te ervaren, en gelukkig geniet ik daar intens van en is het mij daar om te doen, wedstrijden duren maar 3 minuutjes, trainen dat kost veel meer tijd en ik ben blij dat we daar samen zo van kunnen genieten.


Het verbaasd mij gewoon wat er in zo’n klein koppie past en wat hij met een lichaampje van net 4 kilo aan kan.
Daarbij opgeteld dat hij absoluut niet het stabielste hondje is en erg gevoelig in veel opzichten. Het helpt hem niet mee dat hij ook nog eens last heeft van allergie die hem van half april tot halverwege september dwarsboomt.

Mambo’s resultaten