Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Jersey September 2008

We zijn met een groep naar het Engelse Jersey geweest, om deel te nemen aan een wedstrijd georganiseerd door Donelda Guy.
Best een lange rit voor ons van 13 uur aaneengesloten reizen en dan nog ruim een uur met de boot naar het eiland. Daar aangekomen stond een deel van de inmiddels al eerder gearriveerde Belgische groep ons op te wachten om ons naar het Hotel te loodsen, wat zeer welkom was na zo’n vermoeiende reis en nog half zeeziek links rijden, is toch even wennen.
De aankomstdag hebben we kalm aangedaan, wat bij geslapen en de maaltijden met de groep genuttigd, het strand bezocht dat gelijk tegenover het Hotel lag. De zaterdag konden we terecht op de wedstrijd locatie die alvast wedstrijd klaar werd gemaakt en waar we ons de gehele dag konden vermaken, en een competitie spel in teams hebben gespeeld, met hondjes natuurlijk.
De honden konden zo alvast een beetje wennen en bijkomen.
De ring was enorm groot en luxe, 20X25 meter en de hoeken verfraait met grote planten.
Zondag de wedstrijd dag, best wel spannend, in de lagere klasses viel het nivo ons enigszins tegen, het lijkt erop dat het nivo de laatste jaren in Engeland minder is ontwikkelt dan bij ons.
Na de Pauze kwamen de Intermediate klas en advanced klas, waarin grotendeels de Belgische en Hollandse deelnemers zaten. De concurrentie hier was enorm aangezien er nogal een nivo verschil zat tussen de novice en intermediate klas. Jammer was dat engelse deelnemers in deze klasses erg schaars waren.
Mambo en ik moesten het opnemen tegen 12 routines in de intermediate, die allen stuk voor stuk hun eigen karakter hebben. Op een of andere manier lukte het ons om super geconcentreerd de ring in te stappen, en de routine liep en de timing kwam uit, het was muis stil in de zaal en het leek of we alleen op de wereld waren, na afloop kregen we een donderend applaus en had ik even tijd nodig om bij te komen. Daarna werden we overstelpt met complimenten en het bleek dat we veel mensen op een of andere manier geraakt hadden, waardoor na afloop van ons routine menig traantje moest worden weg gepikt bij publiek.
Wat een ervaring zeg dat ons routine zo kan binnen komen bij de mensen, dat is toch echt wel een geweldige ervaring als je die emoties weet los te krijgen.
Het resultaat was dan na afloop ook dat Mambo tweede in de Intermediate is geworden, wat een geweldige prestatie is aangezien zijn mede competitors praktisch allemaal werkhonden zijn. Kortom ik ben super trots op mijn kleintje.

S’avonds hebben we met veel dogdancers nog een avondvullend programma gedaan met ons routines voor de lokale bevolking, de zaal was gevuld met ruim driehonderd toeschouwers, en lokale TV.
Ook deze routine van Mambo en mij ging goed, alleen de magie die we s’middags wel hadden ontbrak, waar dat verschil nu precies in zit weet ik ook niet, maar ik voel het verschil wel, des al niet te min was de prestatie weer super van Mambo.

Na dit gala hebben we met de Groep en organisatie, nog genoten van een Supper, om vervolgens moe maar voldaan naar het hotel terug te keren en de volgende ochtend vroeg weer naar huis te vertrekken.
We kunnen terug kijken op een intensief weekend en we hadden het beslist niet willen missen, het was de ervaring zeker waard, daarnaast komt bovendien nog dat we enorm veel plezier gehad hebben met zijn allen, met name met de Belgische deelnemers.

Zodra film en foto materiaal binnen is zal ik het proberen te plaatsen.

Voor foto’s zie hier