Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Mijn naam is Grietje Wagenaar, woon in Friesland.

Sinds 2001 begonnen met Canine-freestyle of Doggy Dance en er nooit meer van af gekomen.
Sinds 2003 ben ik begonnen begonnen met Workshops en lessen geven om zodoende de groei binnen de sport te stimmuleren en promoten. Inmiddels is daaruit een klein hondenschooltje ontsproten
Frozenland Freestyle Dogs te Burgum, waarbinnen ik mij puur richt op Dogdance training.


Verder ben ik werkzaamheden als freelance honden trainster, zo geef ik oa ook les binnen de opleiding voor Therapiehonden en Hulphonden instructeurs.

En ben inhuurbaar door andere hondenscholen om Dogdance of Treibball lessen of workshops te geven.

In 2002-2003 dreigde de sport een terugval mee te maken in groei, samen met Sandy Wilcke hebben we toen grote workshops door heel Nederland en Belgie gedaan in de hoop het balletje rollende te houden, en we kunnen tevreden terug kijken, want het balletje is idd blijven rollen en de groei zet gestaag door.

Vanaf 2005 ben ik me meer gaan concentreren op het noorden van het land, mijn doel was mensen te helpen en te stimmuleren om les in Dogdance te gaan geven, kortom instructeurs creeren. En tot mijn grote tevredenheid kan ik stellen dat de dogdance sport in het noorden behoorlijk begint te leven, maar er is nog steeds enorm veel potentieel.

Door de jaren heen heb ik zoveel mogelijk kennis verzameld dmv Workshops volgen bij ervaren handlers en honden trainers, waaronder, Hetty van Hassel, Jules O’Dwyer, Christine Mattheus en Sandra Tournaye. Uit: Engeland: Barbera Withaker, Ritchard Curtis, Attila Skukalec, Japan: Andy Shimada , Amerika: Patie Ventre, Anna Schloff, Michele Pouliot, Zuidafrica: Gaby Grohovaz.

Tevens ben ik altijd opzoek naar nieuwe trainings methodes en probeer deze uit. Wat waardevol en werkzaam is bewaar en verwerk ik in mijn lessen.
Dit vermengt met mijn eigen ervaringen, inzicht en kennis heeft geleid tot een inmiddels versneld proces van het aanleren van de sport bij nieuwe cursisten.
Daarnaast heb ik nog andere zaken gevolgd zoals T-Touch, opleiding Fysiologie en Sport belasting bij honden, en ben ik tevens Treibball instructeur.
Kortom allemaal zaken die te maken hebben met hondengedrag, oorzaak en gevolg, positief en effectief trainen op een veilige en verantwoorde manier, met een hoog fun gehalte hebben mijn interesse en verdiep ik mij in.

Verder heb ik me in de tussentijd veel verdiept in het jureren van de sport en de regelementen op nationaal en internationaal nivo. In Nederland bestond toen nog geen opleiding voor jureren, deze heb ik gevolgd via het WCFO Amerika en ben ik 1 van de eerste twee gecertificeerde juryleden binnen Europa en betekent dat ik nationaal en internationaal wedstrijden mag jureren.
Ook ben ik betrokken bij ontwikkelingen van de sport op internationaal nivo dmv van een Internationaal board waar flink gebrainstormd wordt en uiteindelijk ook het innitiatief voor een heus WCFO wereld kampioenschap ontsproten is.
Verder spring ik bij met raad en daad als nieuwe clubs hulp en advies nodig hebben.

Mijn voorspelling voor 2009 kwam uit, dit werd het jaar van de veranderingen binnen de sport, in dit jaar was ik mede oprichster en bestuurslid van de NDDB - Nederlandse Dogdance Bond.

Tevens was ik dit jaar zeer intens betrokken bij de organisatie van het Europees Kampioenschap Dogdance in Nederland wat een daverend succes is geworden.


Kortom hondentraining en de sport heeft mij praktisch met huid en haar opgeslokt.