Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

1e FCI Wereld Kampioenschappen Heelwork to Music te Herning in Denemarken.

Floris en ik hebben ons gekwalificeerd voor deelname aan het 1e FCI wereld Kampioenschap Heelwork to Music in Herning te Denemarken.

Deze kampioenschappen bestaan uit twee diciplines namelijk een Heelwork en Freestyle categorie.
Floris en ik zaten in het Team om de Freestyle tak te vertegenwoordigen.
Na een periode van uitgebreide voorbereidingen was het dan eindelijk zover.
Vol goede moed, nieuwsgierigheid en enthousiastme vertrokken we in juni richting Denemarken.

Op de donderdag voor de wedstrijd dagen zouden starten konden we de ring verkennen en alvast kennis maken met deelnemers uit andere landen.
Daar zagen we al verrassende combinatie’s met name Rusland viel op, van deze deelnemers wisten we eigenlijk weinig af maar al snel bleek dat ze in Rusland ook weten hoe een hondje te trainen.

Op vrijdag werd de Heelwork klas gedaan en op zaterdag de Freestyle.
De 10 best scorende routines uit beide disiplines, kwamen in de finale terecht die voor de zondag stond gepland.
Kortom ons eerste ‘goal’was om een finale plek op zondag te halen.
Erg pittig en zeker voor de Freestyle klas aangezien daar in totaal 24 deelnemers in zaten, Floris en ik werden we daar 5e en dat betekende dat we een finale plek hadden bemachtigd voor de competitie op zondag.
Yes, we mochten nog een keer! Super blij was ik, aangezien ik dol graag twee keer wou lopen tijdens deze Wereld Kampioenschappen.
Waar ik erg overin zat was dat Floris en ik een dans routine doen zonder toevoeging van props en in praktijk betekent dit vaak dat dit soort routines lager scoren dan routines met props. Dat was een persoonlijke keus die ik zeer bewust had gemaakt, min of meer om een ‘statement’ te maken. Dat we de eerste dag een vijfde plaats haalden vondt ik daarom helemaal geweldig.
Tijdens de competitie op zondag werden we 10e, de routine met Floris ging gelijkwaardig aan de vrijdag, paar kleine ‘hick upjes’her en der, maar was er zeer tevreden over zijn prestaties.
Floris behoorde tot een van de jongste deelnemers tijdens deze competitie en we hopen dat we dit nogmaals mee mogen maken.
Het waren onvergetelijke dagen, en zeker niet in de laatste plaat kwam dat door ons supporters die mee waren gekomen om de Nederlandse Team aan te moedigen, zonder hun was deze WK ervaring niet hetzelfde geweest. Supporters allemaal nog enorm bedankt voor alle aanmoediging en toewijding deze dagen;-)