Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

EK Dogdance 2009


Na maanden ploeteren en hard werken was het dan zover, de dagen ervoor was aftellen en zorgen dat alles werd zoals we in ons hoofd hadden, de pers begon al behoorlijk geïnteresseerd te raken, dus ook daar moest tijd voor vrij gemaakt worden…
Dit alles heeft geresulteerd dat er een behoorlijke portie publicaties rondom het EK zijn geweest, er meerdere interviews zijn gegeven, live op radio voor Internetsites en kranten.
Zo kwam ook SBS 6 langs met de intentie “aangeklede hondjes” te filmen.
In het kort kunnen we stellen dat de pers in eerste instantie een heel ander beeld van de sport heeft , en met trots kan ik stellen dat de huidige dogdancers dit beeld hebben veranderd en hebben laten zien wat Dogdance nu wel is. Zonder uitzondering zijn alle persmensen die op het evenement aanwezig zijn geweest zeer verbaasd huiswaarts gekeerd en meerdere malen hebben we complimenten mogen ontvangen over hoe professioneel de sport is.

Vanaf de donderdag begon het evenement voor ons al werkelijkheid te worden, juryleden arriveerden en voorbespreking en overleg vond tussen de bedrijven door plaats.
Op vrijdag de start van de eerste Titling competitie, we hadden erg ons best gedaan een ring te creeren die iedere handler en hond zoveel mogelijk de kans gaf goed te presteren, zaken waar met name veel aandacht aan besteed zijn oa de dichtheid van de ring, de verlichting is zo gekozen dat het de hond en de handler niet kon verblinden maar een indirect diffuus licht op de vloer gaf zonder overdreven schaduwen, aangezien de sport door ontwikkelt en snelheid opgevoerd wordt en wij zo weinig mogelijk glijpartijen in de ring wilden is er gekozen voor de foam rubber vloer, zonder ons sponsor BIOFOOD was dit niet gelukt.

Sávonds de officieele opening, met medewerking van de dansmariekes die dit gebeuren opfleurden met dans en het dragen van de landen vlaggen, om zo over te kunnen gaan naar de Innovation klas waarin handlers en honden zaten die we doorgaans niet op wedstrijden zien.
Dit werd een enorm leuke avond waar we veel gelachen hebben, het leuke eraan was dat we nu meer over de achtergrond van de combinaties te weten kregen en wat hun doel was in de ring.

Op zaterdag weer een titling competitie, tevens was de oprichster van WCFO Patie Ventre gearriveerd. Tijdens deze dagen hebben we kunnen smullen van mooie routines en combinaties, de juryleden uit het buitenland Laura Ormsby Lucia Gauvin en Liz Chaimberlain, waren zeer onder indruk van het nivo hier en vonden het een eer deze wedstrijden te mogen jureren.

Op zondag vondt dan het uiteindelijke EK plaats, met deelnemers uit heel Europa, met name de Tsjechen kwamen met een grote delegatie aan dogdancers, wat zeer uniek was aangezien deze nog niet eerder op een wedstrijd in Nederland zijn geweest, het was dan ook een privilege om een aantal van hun routine’s live te kunnen aanschouwen.
De uiteindelijke Europees Kampioenen werden in de Junioren klas Michele Nelemans met Limit, in de Heelwork to Music klas Vanda Gregorova met Brandy en in de Freestyle klas Alena Smolikova met Dapper Dame.

Op de maandag vonden de Workshops plaats van Patie Ventre en Liz Chaimberlain.

En als afluiting konden we dinsdag alles weer afbreken….wat een gekken werk

Persoonlijk vond ik het een zeer geslaagd evenement met een prima sfeertje, de buitenlanders willen nu al weten wanneer er in Nederland weer zulke evenementen plaats vinden want dit willen ze absoluut niet missen, ze vonden de sfeer die er heerste onder de handlers en publiek enorm verrassend, groter compliment kunnen we niet krijgen, we hebben ons doel gehaald……