Nieuws

Home

Fotoís Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje


Dutch Dogdance Challenge 2007

Om te beginnen mijn dank aan Agility for fun dat ze het initiatief hebben durven nemen zoín grote wedstrijd te organiseren met alles erop en eraan, voor het eerst muziek via de computer aangeleverd waardoor er geen hik-ups konden ontstaan doordat cdís weigerden, kraampjes en stands rondom, mooie vloer en afgeschermde ring, kantine met de nodige hapjes en drankjes Öeen groot succes.
Door het grote aantal werd alles extra spannend. Ten eerste was duidelijk dat er vandaag veel te zien zou zijn en ten tweede zou de gang erin moeten blijven om op tijd te kunnen eindigen.
Aangezien Agility for fun mij gevraagd had de jury te regelen en organiseren voelde ik me voor het verloop van de dag mede verantwoordelijk en vond het spannend of de planning inderdaad uit zou komen.
Er was een heel bataljon van juryleden 7 stuks in totaal, waardoor er gewerkt kon worden in teams van drie terwijl de anderen pauze konden nemen of in betreffende klas zelf hun eigen routine konden lopen.
Alle voorwerkzaamheden waren op voorhand al door Agility for fun verzorgd zodat de jury zo vlot mogelijk kon jureren en geen overbodige tijd kwijt was met invullen van gegevens van de handlers op formulieren, vervolgens werd alles op het secretariaat uit gerekentd.
Het is allemaal super verlopen, Jaap de speaker heeft de hele dag de boel aan elkaar gepraat en de gang er goed in gehouden, vraag me af of die beste man wel tijd heeft gehad om te eten en te drinken.
Aan reakties achteraf te horen is de dag voor velen om gevlogen, en dat met ruim 70 inschrijvingen is niet mis om te bereiken.

De Starters waren vertegenwoordigd met 17 inschrijvingen, heerlijk zoveel starters te zien, en het nivo mocht er zijn, ook de handling van velen vond ik super!, eigenlijk iedereen bleef uiterst kalm wat tot gevolg had dat ook wanneer de hond niet helemaal oplette of wat onder indruk was van de omgeving ze allemaal bij de baas bleven, kortom de druk werd ze niet te hoog dat ze de ring uitliepen en handlers kregen ze constant weer bij de les, dat is toch echt een groot compliment waard voor deze startende handlers en tevens voor de honden een
positieve ervaring, kortom een veelbelovende groep!

In de beginners viel op dat een aantal combinaties ervoor kiest zonder motivator de ring in te stappen, petje af , eenmaal hun puntjes gehaald in de beginners gaan deze talenten probleemloos door naar de Novice klas.
De Junioren is een klasse apart, deze groep heeft zo een eigen en vrije manier van handling wat dat betreft kunnen de volwassenen er nog van leren.

Heel Work to Music (HTM), daar hebben we prachtige routineís gezien van Brigitte van Gestel en Marleen van Hees een ware promotie van deze tak binnen de Canine Freestyle sport.
Vervolgens de Novice Intermediate en Advanced klas waar we weer prachtige creaties hebben kunnen zien, een aantal hebben zeker kippenvel of zelfs traantjes veroorzaakt.

En als slot de Innovation klas waar groepen en een handler met meerdere honden in terecht konden.

Aan prijzen was geen gebrek elke klasse werd naar verhouding goed bedeeld met trofeeŽn, zakken voer etc. en elke deelnemer kreeg een tas met inhoud mee naar huis.
Daarnaast ook nog zeker 15 extra prijzen die we als jury mochten toekennen, aan specifieke zaken als beste kostuum, aanmoedigings prijs etc.

Kortom een prachtige wedstrijd waar alle mogelijke klasses binnen de sport vertegenwoordigd waren, een ware promotie dag voor de sport.