Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje


Doggy Dance Wedstrijd Kerkwijk 6-09-2008

Floris en Mambo

Vandaag de grote dag, Floris zal zijn eerste wedstrijd gaan lopen.
Erg spannend aangezien Floris nog altijd een enorme levens genieter is en iedereen leuk en aardig vindt, waardoor het risico erin zit dat hij zal bedenken even ergens een knuffel te gaan halen.
Maar het zag er voor aanvang al goed uit, in en om de ring tijdens inlopen had hij goede aandacht voor me.
Even daarna was het ons tijd, muziek starte, en Floris was er, en ging als een” kannon ball”
Aangezien de vaart er met hem flink in zit heb ik in mijn hele carrière nog nooit zoveel handlers fouten gemaakt, de ring was te klein waardoor we zaken halverwege af moesten breken en een alternatief voor moesten bedenken, om nog een beetje met ons uitgedachte routine uit te kunnen komen.
Maar voor Floris geen probleem, hij dacht met me mee en we waren echt een team in het opvangen van probleempjes en weer oppikken van de routine, en hij hield gas op de plank, en raakte er totaal niet door in de war. Ook vertrouwd hij me blindelings dat ik hem nergens keihard bij op laat knallen, zodoende durft hij rakelings bij de muur en hekjes langs, we hebben voor dat geval een noodknop, maar zolang ik die niet gebruik gaat hij in volle vaart door, fantastisch een hond met zoveel vertrouwen in de baas.
Grappige van hem is dat hij ook echt probeert te bewegen op de maat van de muziek, zoekt telkens bij elke oefening naar het juiste ritme, hij is een bonk enthousiasme en geniet er net zoveel van als ik doe, kortom in no-time was ons beurt voorbij, ik was super blij met Floris en zijn prestatie was boven mijn verwachtingen, met name zijn aandacht en reaktie snelheid op mijn commando’s waren echt super in de ring en dat waren voor mij vooraf wat twijfelachtige puntjes.
Kortom ik wou gelijk nog wel een keer, dit was voorbij gevlogen en mijn dag kon niet meer stuk, en Floris die heeft ook zeker genoten hij wou de ring niet meer uit!

Ook met Mambo zou ik vandaag de ring in, aangezien hij nog een kwalificatie wedstrijd voor het NK nodig had.
Met hem lag alles even anders, aangezien hij tot een paar weken ervoor een heftige allergie reaktie had gehad, dus sinds twee week geleden konden we weer een beetje trainen, we zouden een nieuwe routine doen maar ivm de korte tijd hebben we die nooit geoefend, in mijn hoofd zat wel een lijn die ik van plan was uit te voeren maar of dat allemaal uit zou komen was nog een groot vraagteken, aangezien er best veel oefeningen in zaten die op elkaar lijken en waarvoor hij de commando’s goed uit elkaar moet kunnen houden.
Een groot voordeel met Mambo is dat hij gewent is met mij te improviseren en hij ook enorm veel overgangen kent als hij het koppie erbij heeft.
In elk geval mijn verwachtingen met hem waren niet zo hoog, maar tot mijn grote verbazing kon hij de concentratie opbrengen in de ring en voerde alles heel vloeiend uit, ik stond perplex! Ook de “ongeveer” bedachte routine kwam kwa timing goed uit.
Ik vindt dan ook dat hij zijn puntjes zeker heeft verdiend, veel oefeningen lijken als hij ze uitvoert heel gemakkelijk, omdat hij zo klein is hebben ze veel minder impact dan bij een grote hond, maar technisch zijn ze donders moeilijk uitvoerbaar.
Kortom ik was enorm trots op mijn beide partners.

Het resultaat aan het eind van de dag was dat Floris nummer 1 werd bij de beginners, en Mambo nummer 2 in de intermediate klas