Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Kynologen Club Friesland, Summer Smile:-) WCFO Dogdance event.

De eerste wedstrijd Dogdance in Friesland is een feit.
Realisatie hiervan had best wel veel voeten in aarde, Rebecca en Maya hebben alle zeilen bijgezet om te doen wat nodig was om deze wedstrijd tot een succes te maken.

De wedstrijd stond in het teken van beginners, daar de opkomst aan nieuwe handlers in de sport groot was, en menigeen had ingeschreven om de wedstrijd te steunen en voor het eerst een WCFO wedstrijd te proberen
Mijn verbazing als jurylid was dan ook groot om te zien hoe goed deze klasse gepresteerd heeft deze dag, het leek of de een na de ander zijn eigen verwachtingen oversteeg en grenzen bleef verleggen.
Geweldig om mee te maken.
De sfeer was dan ook enorm goed, en het voelde als een grote groep die elkaar het beste toewenste, en dat is wat ik binnen de Dog dance sport graag zie.
Het jureren was best pittig, daar WCFO de regels iets anders implementeert en de ervaring is dat wij in Holland best wel streng zijn voor ons beginners en Novice Routines, kunst als jurylid is om hier de balans in te vinden, daar de WCFO reglementen internationaal worden toegepast en je als gecertificeerd jurylid bij WCFO verantwoording aflegt en motiveerd waarom je wat gejureerd hebt.


Tijdens deze dag, heb ik ook met Floris en Mambo ons routines gelopen.
Aan de competitie mochten we niet deelnemen aangezien ik jureerde, alleen eventuele promotiepunten konden we halen.
Met Floris had ik iets te weinig voorbereiding tijd,waardoor hij wat minder scherp was dan ik van hem gewent ben, de routine verliep overigens prima en we behaalden ook ons promotie punt in de novice.
En dan Mambo, die was behoorlijk allergisch momenteel en ik had zo het vermoeden dat we de routine af zouden moeten breken, maar tot mijn grote verbazing heeft hij onder de omstandigheden de routine super goed gelopen, ik ben dan ook enorm trots op mijn kleine kereltje, hij heeft zijn laatste promotiepunt voor Intermediate binnen gehaald en is nu het eerste hondje in nederland die bij WCFO in de advanced klas zit.

En dan nog mijn cursisten van
Frozenland Freestyle dogs:
In de beginners starten Francis en Darryl, die de sterren van de hemel dansten en zichzelf enorm overtroffen.
Ondanks Darryl zijn blaf bleef hij goed opletten en zijn oefeningen goed uitvoeren.
Marianne met Spike, die voor het eerst eens konden laten zien wat ze in de mars hadden daar Spike het koppie er goed bij bleef houden en voor de verandering eens niet ging snuffen.
Chanti met Chakota, die een geweldige prestatie leverden zeker gezien de leeftijd die Chakota al heeft.
En tot slot Chanti met de comeback van Bosco die na een langdurige blessure geen wedstrijden meer had gelopen..Bosco was super blij weer in de ring te staan en ze vertolkten hun nieuwe routine op de muziek van Phantom of the opera geweldig.
Kortom ik ben super super trots op mijn cursisten, zeker gezien het feit dat ze nu op ”eigen” bodem deze prestaties hebben neergezet.

Alles bijelkaar heeft geleid tot een prachtige en geweldig leuke wedstrijd dag met veel sportiviteit.

Compilatie video’s van de Frozenland Freestyle cursusten HIER