Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Wedstrijd te Biddinghuizen 25 mei 2006.

En toen was het zover 25 mei 2006 slechte weersvoorspellingen dreigden de wedstrijd te teisteren, regen regen en nog eens regen, dat kwam niet al te best uit voor een geplande buiten wedstrijd.
Agility voor fun is niet voor een gat te vangen en in no-time werd er een indoor lokatie geregeld, jaap speciaal om vloerbedekking geweest en het resultaat mocht er zijn, mooi geribbeld tapijt waar zelfs de snelste honden niet op uitgleden!

In elk geval ik zou de jurering voor mijn rekening nemen en aangezien de wedstrijd niet veel gepromoot is, zou het aantal deelnemers wel “meevallen”, nou dat leek in eerste instantie zo ook te gaan, tot er in een van de laatste weken toch ineens dik 40 inschrijvingen waren!
Dat kon dus niet met een jurylid, als de wiedeweerga achter meer juryleden aan gegaan, en ons Belgische Vrienden Lisa en Christien en tevens “oude rotten in het vak” gevraagd, die volmondig ja zeiden, mijn hartelijke dank gaat naar deze twee dames uit die mede daardoor van deze wedstrijd een bijzonder succes hebben gemaakt.

Er waren verschillende klasses Waaronder een starters HTM klas met 4 deelnemers , Starters klas met 12, Beginners met 13 , novice 4, intermidiate3, advanced 4, en innovation 1 inschrijving, een mooie verdeling in de klasses.

De HTM klas was min of meer nieuw, en als jury beviel ons deze uitvoering van HTM goed, de regels zijn wat strakker dan de engelse, zo mag de hond niet tussen de benen door, niet huppen op zijn achter poten, niet springen en de hond mag niet op afstand werken. Het gaat voornamelijk om de band tussen hond en handler hoe optimaler hoe beter, en dan is het zaak aan de handler om met deze regels zo creatief moelijk aan de slag te gaan.

Vervolgens kwam de Starters klas, opmerkelijke hier was dat er al meerdere handlers voerloos in de ring staan, het nivo verschil onderling was niet enorm groot, en er zaten meerdere echt goede routine’s tussen, waar al echt iets begint af te spatten zodat je als jury lid moet oppassen dat je niet mee gezogen wordt in de routine maar objectief blijft kijken. Het is op zulke momenten jammer dat er niet meer prijzen zijn , want bepaalde mensen gun je het gewoon, bv het kleine grijze hondje wat net buiten de prijzen viel maar o zo dicht bij de derde plek zat.
Als jury zijnde begon in deze klas al enig overleg her en der aangezien het moeilijk is in verhouding te jureren, iemand met voer en zonder motivator in de ringdat maakt het ingewikkelder.

De beginners klas, Ook hier lag het nivo niet erg uitelkaar en waren ze aan elkaar gewaagd.
Het moeilijkst vond ik hier toch wel echt het jureren van mijn eigen dochter, persoon en hond ken je zo goed, moves die ze doen komen zo bekent voor dat het bijna niet reeel jureren is, we hebben na afloop dan ook gelijk de scores vergeleken om te kijken of ik in verhouding was gebleven het ging nog redelijk ze had van mij de laagste punten gekregen, terwijl ik doorsnee tussen beide juryleden in zat, maar het kon door de beugel.

Na een kleine pauze gingen we door met de Novice, op dat moment merk je dat het er begint in te hakken, het concentreren wordt nog heftiger en na afloop van de routine stijgt het zucht gehalte bij de jury, dat was erg lachen de een na de ander kreeg het er zwaarder mee, routines beginnen hier echt vorm te krijgen en combinaties hebben inmiddels hun eigen stijl ontwikkelt wat eigenlijk niet meer met elkaar te vergelijken is.
Vervolgens de Intermidiate klas waar het er weer heftiger aan toe gaat, hier begonnen al bijna zweet druppeltjes te ontstaan op ons voorhoofden, en dan de advanced klas:
Zoals Jaap al voorspeld had sóchtends zouden we daar “vuurwerk” gaan zien.
Een klas met zeer gemeleerde inschrijvingen, Silvia met haar border die een hernia heeft gehad en niet alles meer kan doen,maar door wil gaan omdat de hond en zei zelf er zoveel plezier in hebben, dus dan maar een tandje lager, Aaltje Gorter die weer goed vooruit was gegaan en dan ons Belgische kandidaten, waarvan met name christien het beloofde “vuurwerk” er af liet spatten......en het dak er bijna afblies. Al met al waren we aan het eind van deze klas goed doorgewarmd, koud hadden we het niet meer of het nou van het jureren kwam of van al het moois wat we gezien hebben blijft een raadsel:-)

Als afsluiter van de dag mochten we nog genieten van Christien die in de innovation klas een routine deed met haar twee honden tegelijk, ook dat was weer puur genieten.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt en kregen alle deelnemers een attentie plus uitslagen lijsten mee.

Dank aan alle handlers voor hun inbreng en hondenschool “Agility for fun” voor de organisatie van deze wedstrijd, ik heb met volle teugen geno