Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Een prachtige zonninge, wind stille dag, het had kwa weer niet beter gekunt voor een buitenwedstrijd.
Vandaag was ik alleen op stap met Floris, aangezien Mambo nu in zijn allergie periode zit.
Ik wist dat ik extra zenuwachtig zou zijn, ten eerste was het Floris zijn eerste buiten wedstrijd, en ten tweede hadden de voorbereiding voor de wedstrijd wat te wensen over gelaten, zijn verlengde routine was op de valreep klaar en we hebben dat maar een paar keer kunnen trainen in die week.

Gelukkig houd ik van dit soort uitdagingen en risiko’s nemen, dat houd mezelf in elk geval lekker scherp.
Dus vol goede moed zijn we begonnen en enigste wat ik nog kon doen was Floris vertrouwen.
Het begin van de routine verliep goed, moeilijkste was in dit deel om uit te komen in de ring, Floris is in no-time aan de andere kant van de ring waardoor we in veel gevallen de ring tot aan de afbakening toe gebruiken, alleen deze was van schapengaas gemaakt waardoor Floris niet goed kon zien of hij er bijna tegenaan zat ja of nee. Risiko hiervan is dat we niet uitkomen met de muziek, zo ook deze keer, 4 beats te vroeg waren we in de hoek waar we moesten zijn, dat betekent dat ik ergens in de routine dit op moet vangen anders komen we helemaal niet meer uit, en ook valt de timing en inzetten van volgende oefeningen dan in het water, gelukkig lukte dit vrij vlot en waren we weer met de juiste oefening op de juiste beat bezig, vervolgens kwam het nieuwe stuk wat er tussen was geplakt, Floris pikte het goed op en deed zijn uiterste best, en hield zijn tempo vast, wel merkte ik dat hij super allert was en geestelijk paraat, elk commando en signaal op te vangen wat nodig was, in dit nieuwe stuk zaten voor mijzelf ook een aantal bewegingen die ik normaliter niet zo gewent ben te doen, en in dit geval had ik mezelf daarop ook niet getraind , door de zenuwen, warmte, en extra belasting, was ik na dit stuk kompleet lam, had geen kracht meer en kon amper nog een commando uitbrengen, dacht dit ga ik nooit volhouden tot het eind, maar gelukkig was het laatste deel weer “bekent” terrein en had ik voldoende lucht en konden we de routine goed volbrengen.
Tijdens de routine ben ik zelf een aantal commando’s vergeten te zeggen, sterk staaltje van Floris vondt ik dat hij niet anticipeerde en de oefeningen dus ook niet uitvoerde, zeer terecht wel te verstaan.
Verder moet hij tijdens het volgwerk aan het commando horen welke kant hij van mij moet zijn, hij krijgt daarvoor geen steun van een vaste “positie” hand. Dat is stukken moeilijker, alleen ik hou van deze vrijheid, het bied mij de kans soepeler op de muziek te bewegen.
Al met al ben ik super trots op Floris hij heeft weer ontzettend zijn best gedaan om met mij samen te werken.
We zijn een echt Team en kunnen super goed op elkaar inspelen.
Ik heb ook feilloos vertrouwen in Floris dat hij doet wat ik vraag, echt heel bijzonder, Floris kijkt nergens van op als iets eens anders gaat dan we normaal gewent zijn te doen, dat is het heerlijke aan hem, onvoorstelbaar is eigenlijk dat hij het tempo dan nog steeds zo hoog blijft houden. Moet ik er eerlijkheids halve wel bij vermelden dat we in de training heel vaak bewust improviseren om patronen niet te veel te laten inslijten, puur om hem en mezelf scherp te houden.
Een routine met Floris lopen is echt kicken en een spectaculair gevoel voor mij als handler. Het is zo bijzonder wanneer je je hond zo enthousiast door de ring ziet gaan, naar aanleiding van informatie die je hem geeft.
Uiteindelijk heeft Floris de eerste plaats behaald in de novice klas die dag.

Klik HIER voor het filmpje van zijn routine.

Wedstrijd Biddinghuizen 10-05-2009

Video Floris