Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

Wedstrijd te Leiden 14 Maart 2009

Met Mambo en Floris hebben we meegedaan aan deze wedstrijd aangezien het momenteel een van de wenig wedstrijden is waarmee de sport onder aandacht van publiek gebracht kan worden

Het aantal inschrijvingen voor dit evenement was zeer teleurstellend met als resultaat dat na drie kwartier het hele gebeuren al afgelopen was.
De vloer was dit jaar opvalend glad, denk dat het te maken had met het feit dat de poo richting per tegel elke onwillekeurig kant oplag.
Gevolg was dat er niemand een staaltje kunstwerk heeft kunnen laten zien.
De eerste routine met Floris ging redelijk maar hij gleed enorm door de ring, ook zijn afzet voor een sprong mislukte wat ik gelukkig aan zag komen en mijn been weg kon trekken zodat hij er maar deels tegen aan kwam, resultaat voor Floris bleek later dan ook dat hij verbrande voetzooltjes had.

Mambo zijn routine verliep niet veel beter ook hij is een hondje wat erg snel gaat glijden, wat dat betreft moet ik toch meer op vloerbedekking trainen zodat ze er wat meer aan gewent raken.
Mambo zag ik tijdens de routine langzamer en langzamer gaan en veel twijfel in zijn oogjes, denk we maken er gewoon het beste van en op zich viel het dan ook best mee, heb alle sprongen die hij maakt in hoogte gehalveerd daarmee hebben we de boel wat weten te redden.
Maar prettige ervaring was het voor niemand van ons.

Toch is Floris eerste geworden in de Novice klas en volgens mij ook deze dag weer met de hoogste score naar huis gegaan,
Mambo bemachtigde een goede tweede plek in Advanced.

Kortom we zijn een ervaring rijker en hebben geleerd dat we in de training meer rekening moeten houden met dit soort zaken, ook de handling op zo’n glade vloer moet in het vervolg anders, bij Mambo heb ik dat opgepikt en met Floris had ik te veel gas op de plank