Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

WCFO wedstrijd 21 maart te Drochter Opslagen.

Twee daags evenement met op de eerste dag de wedstrijd en op dag twee een workshop van Gaby Grohovaz uit Zuid Afrika.

De wedstrijd dag begon wat Mambo betrof hyper aktief, met zowaar blaf gedrag tijdens het inlopen, ik had op dat moment al in de gaten dat ons routine vandaag niet zou gaan lopen zoals ik zelf zou wensen, en mijn prioriteit ging er naar uit om Mambo tussen de oortjes die dag zo kalm mogelijk te krijgen en te houden voor het beste resultaat.

Eerst was het Floris zijn beurt sóchtends, Hij had er wel zin in, maar toch vondt ik hem de afgelopen dagen wat anders dan anders, hij kwam wat moe over.
Maar goed het zag er naar uit dat hij power genoeg had , helaas miste Floris in de routine een twist waardoor hij ineens telkens aan de verkeerde kant van me uitkwam en aan het einde van die serie dus ook onverwacht een cirkeltje achteruit de andere kant op om me heen moest doen, dit traint hij eigenlijk nooit dus was een “op goed geluk” vraag aan hem, en warempel hij begreep het en voerde het uit, helaas begreep hij toen het volgende commando niet waardoor de up tegen ons rug in het water viel, maar de show must go on en in no-time waren we back on track en het laatste deel van de routine hebben we gewoon gelopen zoals dat bedoelt was. Kortom hij heeft super zijn best gedaan, ik zelf had net iets scherper kunnen zijn.
Maar opzich is goed dat dit ook eens gebeurd, ook Floris is een hond, en aangezien dit foutje iedereen enorm opviel, wordt mezelf maar weer eens duidelijk hoe perfect hij zijn routine’s tot nu toe heeft gelopen, normaliter gaat alles gewoon excact zoals we gepland hebben, eigenlijk best wel een wonder voor een hond die nog zo weinig ring ervaring heeft. Verder draaien we zijn routine op hoog tempo met flitsende overgangen tsja en een kink in de kabel en het valt gelijk op, herstel tijd hebben we gewoon niet. Des al niet te min haalde hij nog een vette score in de negens, waarmee hij een eerste plek haalde in beginners b.

S’middags was Mambo zijn beurt na regelmatig T-Touch werk, was hij redelijk gekalmeert tenop zichte van de ochtend. Dus met frisse moed gestart maar halverwege de routine, ja hoor ineens zat Mambo vast genageld aan de vloer, er was geen beweging meer in te krijgen, twee kleine donkere oogjes die me priemend aan keken zo van mij krijg je hier niet vandaan vandaag, super stoer! Ik schoot pardoes in de lach, dit is dus wat hij voor mij in petto had. Ben maar naar hem toe gelopen, zien of ik hem nog kon ontdooien en ineens daar ging hij weer alsof er niks gebeurd was. Ons routine lopen zoals we dat in het hoofd hadden, was niet meer mogelijk, en een poging daar toe heb ik direkt laten varen, mijn enigste gedachte was nu zo veel mogelijk verschillende oefeningen laten zien, net doen of er niks gebeurd is en concentreren op overgangen, zodat ik die vloeiend in kan zetten. Kortom teprlekke een nieuw stuk improviseren en dat ging ons eigenlijk best wel goed af.
Uiteindelijk viel Mambo zijn score helemaal niet tegen, en hij behaalde nog een gedeelde derde plaats en haalde ook zijn promotie punt met deze stunt in zijn routine.

Persoonlijk geniet ik eigenlijk wel als de hond iets bewust uitspookt wat niet de bedoeling is,daarvan wordt ik super scherp en ik vindt het heerlijk om dan een “spelletjes” met ze te spelen, en zien wat ik er nog uit kan krijgen, ik vindt het kicken om het dan zo goed mogelijk op te lossen, zeker als dat dan ook nog eens goed resultaat oplevert.

Dag twee hadden we de workshop, Gaby behandelde sóchtends wat ik motivatie training noem, een erg belangrijk onderdeel van de training.
S’middags routine bespreking, wat ik erg interessant vondt was te horen hoe een ander jurylid een routine ervaart en wat deze erin ziet.

Kortom we hebben twee hele gezellige dagen gehad.