Nieuws

Home

Foto’s Video

Contact

Links

Gastenboek

Lessen

Mambo

Fons

Floris

Mylow

Canine freestyle
WebMaster: Grietje

NK Dogdance 2008 te Kerkwijk


De weg er naar toe verliep al wat anders dan anders, aangezien Mambo weer in een heftige fase zit, viel de routine praktisch niet te trainen... We zijn dan in twee minuuten klaar wat drie minuuten behoort te duren.
Uit ervaring weet ik inmiddels dat hij dat tempo in de ring niet zal lopen dus hebben we ons maar geconcentreerd op losse stukjes uit de routine oefenen en dan met name dat hij vier pootjes heeft die aan de vloer kunnen staan...en niet in de lucht zweven als dat niet de bedoeling is....kortom controle trainen, alleen moet ik dan wel erg voorzichtig zijn dat ik zijn motivatie behoud.
Verder zou het gewoon afwachten zijn.
Zelf zat ik deze dag niet super in mijn vel, had het enorm koud en was zo stijf als een plank.
We hebben dan ook nog nooit zo’n “weirde”routine gelopen.
Het begon al, of eigenlijk niet met inlopen, aangezien de ring voor Mambo een veilige plek moet zijn, slaan we de ring verkenning over aangezien hij anders toch aangeslagen kan worden door de andere honden en handlers die er op dat moment ook de ring verkennen, dit tast zijn “veiligheids”gvoel aan dus slaan we het over. Het heeft me wat dat betreft ook net even te veel energie gekost om hem duidelijk te maken dat de ring een veilige plek is.
Toen het ons beurt was begon het buiten al enigzins te schemeren waardoor er iets duidelijker schaduwen in de ring waarnembaar zijn, ik weet dat Mambo daar altijd even aan moet wennen, dus dat was het eerste verschijnsel wat ik waarnam, hij hersteld snel en het volgende moment krijgen we een stuk in de routine waar Mambo voor me loopt een twist moet doen en we de andere kant weer oplopen, we hadden knap tempo en zijn twist beland min of meer buiten de ring, oke het was dan wel geen weglopen en behoorde in ons dans...maar toch een kritiek punt.
We vervolgen overigens zonder hickup de routine, moment later, honden buiten de ring die heftig te keer gaan, ook daarvoor is Mambo stik bang, tsja hij is erg klein en zo wie zo al vaak de pinuet dus kan me er iets bij voorstellen dat hij zoiets heeft van tjee moet ik ook dekking zoeken, aangezien het gesnauw en gebrom buiten de ring aanhield stond ik op het punt de routine af te breken en Mambo bescherming te bieden...de ring is voor hem heilig dus ik wil op het moment dat we daar staan ook echt zorgen dat hij een veilig gevoel heeft, maar tot mijn verbazing bleef Mambo zijn oefeningen redelijk uitvoeren, dus besloot ik door te gaan, en als klap op de vuurpijl werden we afgekondigd op het moment dat ons routine nog niet klaar was, er zit net voor het eind een stukje muziek wat zachter begint te spelen maar met een lange uitloop, ik schud met mijn hoofd zo van we zijn nog niet klaar, gelukkig blijft de muziek door spelen en houd ik Mambo aan de praat om de routine toch af te maken, ook hier sloeg hij zich goed doorheen.
Kortom het was een routine met heel wat hindernissen en we hopen dat dit voor een heel jaar genoeg is:-)
Op Mambo ben ik super trots, hij heeft voor zo’n gevoelig hondje, naar omstandigheden de routine heel gecontroleerd gelopen, zonder in overdreven spring gedrag (paniek) te vervallen.
Wat me het meest verbaasde was dat hij tweede is geworden.

Ook was SBS6 nog even ter plaatseom te filmen voor “Hart voor Nederland”, deze uitzending is erg leuk geworden en ook zeker een goede promotie voor de sport .

Aangezien het NK de afsluiting van het competitie jaar 2008 is, wil ik bij deze Agility For Fun bedanken voor de vele wedstrijden die ze het afgelopen jaar hebben georganiseerd, en zodoende dogdancers meer dan voldoende mogelijkheden hebben gegeven ervaring op te doen en zich te kunnen ontwikkelen, dit bevorderd de groei van de sport enorm..